Ambulanţa rămasă înzăpezită, vineri seară, în judeţul Buzău a ajuns la bebeluşul de patru luni cu febră şi la bărbatul de 68 de ani cu dispnee, transportându-i la spitalul din Râmnicu Sărat, unde bolnavii au fost preluaţi de medicii de gardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, ambulanţa plecată cu două utilaje de deszăpezire a reuşit să ajungă la cei doi bolnavi pe care i-a preluat şi i-a adus la spital în jurul orei 21.45, după o intervenţie care a durat mai mult de două ore.
 
”Pe tot parcursul drumului care a durat aproximativ două ore medicii de pe ambulanţă au ţinut legătura telefonic atât cu bărbatul de 68 de ani cât şi cu părinţii copilului de patru luni cărora le-au recomandat administrarea de antitermice care au dus la îmbunătăţirea stării generale a bebeluşului”, a precizat Creţu.
 
Cei doi pacienţi din localitatea Râmnicelu au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde au fost preluaţi de medicii de gardă.
 
Distanţa dintre municipiul Râmnicu Sărat şi comuna Râmnicelu este de aproximativ şapte kilometri.

Autosanitara de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău fusese solicitată să intervină în localitatea Râmnicelu. Ambulanţa era însoţită de o autofreză care curăţa drumul de zăpadă, însă la un moment dat din cauza troienelor salvarea nu a mai putut înainta.

În aceste condiţii, în zonă a fost solicitat să intervină un utilaj de deszăpezire de la Drumuri Naţionale.

Codul portocaliu de viscol, care a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00 şi a fost emis iniţial până la ora 18.00, a fost prelungit până la ora 23.00, pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea.

În cele opt judeţe, viscolul va continua să fie puternic, rafalele vântului vor atinge şi temporar vor depăşi 70-85 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi troienind zăpada.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.