Adolescentul in vârstă de 17 ani din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, căruia o bucată dintr-un gard i-a străpuns artera femurală şi vena iliacă a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după două zile în care medicii au încercat să-l salveze, inclusiv prin amputarea piciorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea din care adolescentul provine şi care se mobilizase exemplar  pentru a dona sânge este în stare de şoc, încercând acum să strângă bani pentru a-l ajuta pe tatăl copilului. Denis Porumb era elev al Liceului cu Program Sportiv din Buzău şi era campion U19 cu echipa din localitate. Copilul era crescut de tată şi de bunici, adolescentul având un comportament exemplar la şcoală şi în comunitate.

Zilele trecute, el se juca cu mingea alături de alţi copii din sat când mingea a sărit în curtea şcolii din localitate  iar băiatul a sărit gardul pentru a o recupera. În acel moment, o bucată de fier de la gardul peste care băiatul a sărit, i s-a înfipt în picior secţionându-i artera femurală şi vena iliacă. Băiatul a căzut şi au urmat momente dramatice în care hemoragia puternică l-a lăsat inconştient.

Asistenta medicală Elena Putinică de la UPU din cadrul SJU Buzău, chemată de urgenţă de prietenii băiatului rănit, a făcut eforturi incredibile pentru a-l salva pe Denis care pierduse deja foarte mult sânge. Intervenţia salvatoare a femeii, aflată în concediu medical, la rândul său suferind o intervenţie chirurgicală complicată,  a făcut ca băiatul să nu moară pe loc. Asistenta  medicală le-a cerut băieţilor să-şi scoată tricourile şi le-a folosit pentru a  opri sângerarea.

Transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean, băiatul a primit transfuzii de sânge şi a fost operat de urgenţă, după care a fost transferat la Spitalul de Urgenţe Floreasca. Acolo, medicii i au amputat piciorul, dar, nici această manevră nu i-a salvat viaţa lui Denis. Adolescentul a murit sâmbătă noaptea, în spital

Toată comunitatea în care Denis a trăit este în stare de şoc. Prietenii au mers să aprindă lumânări în curtea şcolii unde s-a petrecut incidentul iar duminică Întreaga comună s- a mobilizat pentru strângerea de fonduri, care să ajute familia îndurerată să-l înmormânteze pe copil

„Denis este înger, iar îngerii nu mor niciodată”, au scris prietenii adolescentului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.