Un număr de 25 de indieni lucrează, de marţi, la reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău. Muncitorii au fost aduşi din India de firma care a câştigat licitaţia pentru că nu a reuşit să găsească forţă de muncă pe piaţa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 25 de indieni lucrează în aceste zile, atât la interior, cât şi la exteriorul clădirii. 

La finalizarea acestei etape, societatea care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea clădirii Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” va suplimenta numărul muncitorilor aduşi de peste hotare pentru a putea finaliza lucrările anul viitor, aşa cum prevede proiectul, iar elevii colegiului să poată reveni la cursuri în clădirea proprie.

În prezent, elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” învaţă în spaţiul unui fost liceu industrial.
Firma care a câştigat licitaţia a amenajat în incita unităţii de învăţământ dormitoare, duşuri şi o sală de mese pe care le-au pus la dispoziţia muncitorilor.

Autorităţile locale care au vizitat, marţi, şantierul deschis la Colegiul National „Mihai Eminescu” spun că muncitorii din India sunt buni meseriaşi, harnici şi serioşi şi vor finaliza lucrarea la termenul stabilit.

”Astăzi, le-am urat «bun venit» primilor 25 de muncitori indieni care lucrează pe şantierul Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Sunt serioşi, harnici şi buni meseriaşi...ceea ce mă face să sper că anul viitor elevii liceului vor reveni într-un local complet reabilitat!  Vor mai veni şi alţii...”, a scris pe pagina de Facebook viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.

Proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău este finanţat din fonduri guvernamentale, valoarea totală fiind de peste 5 milioane de euro.

Lipsa forţei de muncă şi a specialiştilor în construcţii a determinat tot mai mulţi constructori din Buzău să apeleze la muncitorii de peste graniţe. De altfel, la modernizarea unor străzi din municipiul Buzău şi la proiectul finanţat din fonduri europene de transformare a  fostului Spital Brătianu într-un centru muzeal, au fost aduşi muncitori din Vietnam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.