Casa Judeţeană de Pensii Buzău a încasat aproape 1,3 milioane de lei de la 222 de persoane care, în ultimele cinci luni, de la apariţia Legii 186/2016, şi-au cumpărat ani de vechime în muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări a conducerii Casei de Pensii Buzău, de la apariţia legii 186/2016 şi până în data de 31 martie, au fost încheiate 222 de contracte cu persoane care au vrut să cumpere vechime în muncă, suma totală încasată fiind de 1.299.055 lei. Practic, buzoienii au cumpărat 481 de ani de vechime în muncă.

“Suma totală încasată până în prezent, 1.299.055 lei, va creşte până la 27 aprilie 2017, deoarece legea prevede că achitarea poate fi efectuată şi în tranşe. Până la această dată, din cele 222 de contracte încheiate, nu toate plăţile au fost efectuate integral. Deşi programul de evidenţă nu emite alte rapoarte concrete în afară de suma încasată şi numărul de contracte încheiate, din punct de vedere al constatării efective la ghişeu, persoanele din mediul rural se asigură pentru perioade mai mici, fiind în mod automat datorate şi sume mai mici, faţă de cei din mediul urban care se asigură pe perioade mai mari”, menţionează reprezentanţii Casei de Pensii Buzău.

Potrivit Legii 186/2016, termenul limită pentru cumpărarea vechimii în muncă este 27 aprilie 2017. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.