Un număr de 14 persoane din comuna Râmnicelu, judeţul Buzău, au fost confirmate cu coronavirus marţi, între acestea fiind şi cinci angajaţi ai Primăriei. Toţi angajaţii Primăriei, inclusiv primarul şi viceprimarul, care au teste negative pentru coronavirus, au fost izolaţi la domiciliu, urmând a ajunge la sediul Primăriei doar pentru activităţi urgente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, judeţul Buzău a ajuns să numere 83 de cazuri de infectare cu coronavirus, după ce 16 noi cazuri au fost înregistrate în ultimele ore. Este vorba despre două persoane din municipiul Buzău, tată şi fiică de 3 ani, care au fost transferaţi la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, spunând că nu sunt contacţi ai vreunui caz confirmat, şi despre 14 persoane din focarul de la Râmnicelu.

Cinci dintre cei 14 localnici din Râmnicelu sunt angajaţi ai Primăriei. Primarul, viceprimarul şi secretarul comunei au teste negative.

În urma confirmării celor cinci cazuri de coronavirus în Primăria Râmnicelu, autorităţile de sănătate publică au trasat un set de măsuri care se se referă la activitatea instituţiei, măsuri luate cu scopul de a se limita răspândirea noului virus.

Toţi contacţii direcţi ai angajaţilor Primăriei confirmaţi cu coronavirus şi membrii familiilor acestora vor fi izolaţi la domiciliu. Inclusiv primarul şi viceprimarul din comună, deşi au fost negativi la testare, vor trebui să stea în izolare în următoarele săptămâni. În această perioadă, activitatea în Primăria Râmnicelu va fi aproape blocată. Doar cazurile urgente vor fi rezolvate, cazuri de care se vor ocupa cel mult trei persoane desemnate de către primarul comunei. Persoanele respective trebuie să locuiască în Râmnicelu pentru a se putea ocupa de activitatea instituţiei în cele 14 zile în care funcţionarii vor fi în izolare la domiciliu.

Totodată, DSP Buzău a dispus efectuarea dezinfecţiei în toate spaţiile Primăriei, precum şi în spaţiile accesate frecvent de locuitorii comunităţii.

În focarul de la Rîmnicelu sunt confirmate până în acest moment 25 de cazuri de coronavirus. Satul este în carantină începând de week-end-ul trecut, după ce mai multe persoane, contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu coronavirus, au refuzat să se testeze, dar şi să stea izolaţi în casă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.