Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, spune că este ridicol din partea primarului Capitalei Gabriela Firea să dea vina pe opoziţie pentru că nu poate repara gropile de pe străzile şi bulevardele oraşului. Buşoi afirmă că Firea conduce o administraţie „împiedicată”, care nu a făcut nimic timp de doi ani, iar pentru că bucureştenii şi-au dat seama că nu face nimic, primarul a început să spună că vrea să facă bine oamenilor, dar nu o lasă PNL. Firea a spus miercuri că nu poate repara gropile de pe străzile şi bulevardele din Bucureşti cu costuri mai mici, prin companiile municipale, din cauza partidelor din opoziţie, afirmând că va calcula cât ar fi costat reabilitarea străzilor făcută de companiile primăriei şi cât vor costa lucrările făcute de regiile actuale, iar diferenţa o va imputa consilierilor generali din opoziţie, „manipulaţi de Orban şi Buşoi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doamna Firea patronează o administraţie împiedicată, care de doi ani de zile nu face NIMIC şi pentru că au început să se prindă bucureştenii că nu se mişcă nimic în oraş, dna primar a început să strige ca din gură de şarpe că dânsa „vrea să facă bine la oameni”, dar nu o lasă PNL. Faptul că doamna primar general a ajuns după doi ani de mandat să dea vina pe PNL - opoziţia minoritară, pentru gropile pe care administraţia Firea nu este în stare să le acopere, este culmea ridicolului. Au apărut gropi în Bucureşti din cauza indolenţei şi incapacităţii administraţiei pe care o conduce doamna primar general”, transmite Cristian Buşoi printr-un comunicat de presă.

Liderul PNL Bucureşti afirmă că „este culmea tupeului” din partea edilului să spună că PNL susţine interesele unor firme care au contract cu primăria, în condiţiile în care în ultimii nouă ani primăria a fost condusă de Firea şi de Oprescu, în timp ce PNL a avut un primar interimar timp de şase luni.

Buşoi a subliniat că PNL nu se opune unor proiecte benefice pentru Capitală şi nu a blocat funcţionarea administraţiei.

"În ceea ce priveşte agitaţia doamnei Firea legată de companiile municipale şi de faptul că există astfel de companii în alte oraşe, aşa cum am mai spus, modelul companiilor nu a fost inventat de doamna Firea şi PSD, doar că în alte oraşe sunt administrate transparent. (...) Încă aşteptăm ca doamna primar să explice mai în detaliu cum vor funcţiona aceste companii, să vină cu comparaţii şi cifre care să demonstreze cum ar fi mai eficient economic şi mai bine pentru banii bucureştenilor şi, pe baza acestor date, putem avea o discuţie. Nu vom abdica însă de la principiile transparenţei şi ale respectului faţă de lege şi faţă de cheltuirea corecta şi eficientă a banilor bucureştenilor”, a conchis Buşoi.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a spus miercuri că nu poate repara gropile de pe străzile şi bulevardele din Bucureşti cu costuri mai mici, prin companiile municipale, din cauza partidelor din opoziţie, care au votat împotriva proiectelor de hotărâre privind delegarea serviciilor publice la aceste companii, la ultima şedinţă de Consiliu General, când nu s-a putut trece şi patrimoniul actualelor regii la companii. Firea spune că va calcula cât ar fi costat reabilitarea străzilor făcută de companiile primăriei şi cât vor costa lucrările făcute de regiile actuale, iar diferenţa o va imputa consilierilor generali din opoziţie, „manipulaţi de Orban şi Buşoi”.

"Dacă opoziţia ar fi înţeles că este în beneficiul cetăţenilor, am fi putut realiza aceste lucrări cu propriile noastre companii municipale. Din cauza unor oameni care se gândesc doar la ei, suntem blocaţi. Nu-i nimic, vom mai lucra încă o lună pe vechile contracte. Şi vă spun, vom face calculele cu specialiştii noştri cât ar fi costat reabilitarea străzilor cu propriile companii şi cât va fi factura cu regiile actuale. Diferenţa o vom imputa consilierilor generali manipulaţi de Orban şi Buşoi să voteze împotriva proiectelor. Este ipocrizie politică”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea miercuri, în comandamentul de primăvară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.