Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 1ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Singurul proiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea bugetului general centralizat al Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este a 11-a oară când consilierii locali sunt convocaţi pentru a dezbate şi aproba acest proiect. La ultima şedinţă, din 30 martie 2022, mai mulţi consilieri locali au plecat din sala de judecată, după şapte ore de discuţii, şi nu a mai fost asigurat cvorumul necesar desfăşurării unei şedinţe de consiliu, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

"Alianţa PNL- PSD de la Sectorul 1 a părăsit sala de şedinţă a Consiliului Local. Consilierii majorităţii PSD şi PNL pur şi simplu au fugit din sala de Consiliu atunci când trebuia să se voteze proiectul de buget pe anul 2022. Dar n-au plecat oricum. Au făcut şi o ilegalitate! O mascaradă politică care a durat şapte ore. Am stat până la ora 22.00 şi am susţinut cu argumente legalitatea proiectului de buget. Directorul economic al Primăriei, un specialist în domeniu, a susţinut, în şedinţa de consiliu, acelaşi lucru. Le-am spus că acest proiect trebuie votat urgent, pentru a da drumul la investiţii mai repede. Pentru că nu aveau argumente, PSD+PNL au votat iniţial, cot la cot, amânarea discutării bugetului pentru vineri, la propunerea unui fost consilier PSD, fost viceprimar al lui Dan Tudorache. Le-am spus că este ilegal ce fac, deoarece n-au voie să-l retragă - nu sunt iniţiatorii proiectului. Pentru a acoperi această ilegalitate, pur şi simplu au părăsit sala, fără explicaţii, şi nu a mai fost realizat cvorumul necesar desfăşurării unei şedinţe de consiliu. Alianţa PNL- PSD este alianţa laşilor," a declarat, pe 30 martie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Investiţiile despre care edilul afirmă că sunt blocate din cauza neadoptării bugetului:

- Reabilitarea termică a 47 de blocuri;


- Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
- Demararea proiectului "Termoficare de la soare";
- Lucrările de semnalizare din jurul şcolilor: treceri de pietoni înălţate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
- Achiziţia sistemului de antiefracţie pentru toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1;
- Lucrările la extensia modulară de la Şcoala Gimnazială "Herăstrău";
- Lucrările de refuncţionalizare a corpului din strada Mareşal Averescu a şcolii "Pia Brătianu";
- Achiziţia "Atelierelor Berthelot", imobilul în care fac practica elevii Liceului "Nicolae Tonitza";
- Lucrările de la creşa "Jiului" din strada Pajura;
- Achiziţia mai multor imobile de patrimoniu - hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc - în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
- Reabilitarea şi reamenajarea parcului Regina Maria;
- Construcţia a 19 parcări automate;
- Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din Sectorul 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.