Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost suplimentat la rectificarea de miercuri cu aproape 1,14 miliarde de lei, 271 de milioane de lei reprezentând majorările salariale acordate în baza Ordonanţei de Urgenţă 20, anunţă conducerea instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului CNAS cu 1,139 miliarde lei, în cadrul rectificării bugetului de stat pe anul 2016, efectuată printr-o Ordonanţă aprobată în data de 10 august, precizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Din aceste fonduri suplimentare, 868,422 milioane lei sunt credite de angajament ce vor fi utilizate astfel: 705,106 milioane lei pentru asigurarea serviciilor medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de sănătate, iar 163,316 milioane lei pentru programele naţionale de sănătate curative, potrivit CNAS.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Restul de 271 de milioane lei vor fi transferuri de fonduri destinate acoperirii creşterilor salariale din unităţile sanitare cu paturi, reglementate prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 20/2016, mai spune conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Bugetul aprobat, împreună cu redistribuirile de fonduri operate, va permite, potrivit CNAS, extinderea tratamentului fără interferon la pacienţii cu hepatită cronică C în alte stadii de fibroză decât cele tratate în prezent, reînnoirea contractelor încheiate în anul 2015 pentru oncologie (melanom malign, cancer de prostată, cancer pulmonar) şi intrarea în proces de negociere pentru alte molecule incluse condiţionat în lista medicamentelor compensate (arii terapeutice: oncologie, cardiovascular, diabet zaharat etc)

Totodată, se suplimentează şi creditele de angajament alocate asistenţei medicale primare (+73,205 milioane lei), asistenţei medicale clinice de specialitate din ambulatoriu (+89,334 milioane lei), asistenţei medicale paraclinice (+30,880 milioane lei), asistenţei medicale spitaliceşti (+172,060 milioane lei), prestaţiilor medicale acordate în baza documentelor internaţionale (+180,000 milioane lei), dispozitivelor şi echipamentelor medicale (+21,229 milioane lei) şi centrelor medicale multifuncţionale (+8,700 milioane lei).

Finanţarea programelor naţionale de sănătate curative cu credite de angajament se suplimentează astfel: programul de hemodializă şi dializă peritoneală cu 41,518 milioane lei; programul de diabet zaharat cu 37,645 milioane lei; programul de boli cardio-vasculare cu 26,720 milioane lei; programul de hemofilie şi talasemie cu 18,682 milioane lei; programul de boli neurologice cu 16,471 milioane lei; programul de ortopedie cu 12,843 milioane lei; programul de boli rare cu 6,050 milioane lei; programul de diagnostic/tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanţă cu 3,387 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.