Ministrul Muncii Marius Budăi consideră că Guvernul României nu trebuie să accepte condiţionarea ca totalul pensiilor să nu depăşească 9,4% din PIB şi, ca ministru, nu va semna o reformă care „să îi sărăcească pe actualii seniori ai României, dar şi pe viitoarele generaţii până în 2070”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Guvernul României nu trebuie să accepte condiţionarea ca totalul pensiilor să nu depăşească 9,4% din PIB! Eu nu sunt de acord să semnez aşa ceva! România are peste 4 milioane de lucrători în Uniunea Europeană. Acei lucrători au fost pregătiţi de statul român. Acei lucrători acum contribuie la PIB al  Uniunii Europene. Prin urmare ei ajută economiile europene prin banii pe care îi plătesc acolo”, a scris Marius Budăi, joi pe Facebook.

El a adăugat că nu poţi încorseta pe nimeni, iar „România, care am atâţia lucrători la tine, Uniunea Europeană, într-o suma fixă pentru pensii”.

„E o chestiune care trebuie discutată foarte clar şi cu toate argumentele pe masă. Guvernul României trebuie sa se împotrivească. Ca ministru nu voi semna o reformă care să îi sărăcească pe actualii seniori ai României, dar şi pe viitoarele generaţii până în 2070”, a mai spus Budăi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.