Doi câini din rasa Amstaff a fost capturaţi de ASPA din Sectorul 1, după ce llocuitorii au sesizat prezenţa animalelor pericoloase pe stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sesizările primite de la cetăţeni privind câinii potenţial periculoşi sunt tratate cu celeritate! În foarte scurt timp de la primirea unei astfel de sesizări, colegii noştri din echipa de intervenţii au reuşit capturarea a 2 câini din rasa Amstaff aflaţi în libertate pe strada Ion Dumitru din Sectorul 1”, anunţă ASPA.

Sursa citată a precizat că animalele au fost transportate la adăpostul ASPA, unde au fost verificaţi în scopul identificării proprietarului.

”În urma verificărilor a rezultat că aceştia nu sunt microcipaţi şi nu au fost revedicaţi până în prezent. Şi în acest caz a fost sesizat Serviciul Protecţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti pentru a identifica şi sancţiona contravenţional proprietarul animalelor”, a mai transmis instituţia.

Aceasta explică faptul că este al 3-lea caz de acest fel, după ce la începutul acestui an alţi câini din rasele ciobănesc caucazian şi cane corso au fost capturaţi de ASPA în condiţii similare.

”Atragem atenţia deţinătorilor de câini potenţial periculoşi asupra obligaţiilor suplimentare care le revin cu privire la folosirea botniţei şi supravegherea mai atentă a animalelor”, a mai transmis ASPA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.