Poliţiştii Brigăzii Rutiere au dat amenzi de aproape 36.000 de lei şi au reţinut 17 permise de conducere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa alcoolului, în urma controalelor făcute în Capitală în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În noaptea de 06/07 august a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.900 de lei şi au constatat 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, anunţă Poliţia Capitalei.
 
De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere: 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 3 pentru infracţiunile la regimul rutier; 4 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice; 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 1 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h.
 
Totodată, au fost reţinute 19 certificate de înmatriculare, majoritatea pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Printre cazurile întâlnite de poliţişti se află cel al unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 şi a fost implicat într-un eveniment rutier, soldat exclusiv cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Un bărbat în vârstă de 47 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa alcoolului.
În urma testării, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.