Bucureştenii pot vedea, duminică, felul în care arată staţiile de metrou dar şi spaţiile tehnice care nu vor fi accesibile publicului de pe Magistrala 5, care ar urma să lege cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aveţi ocazia să vedeţi câteva dintre staţii. Procentul este între 90 şi 100% de finalizare. Speram să vă placă. E interesant sa vedeţi cum arată o staţie aflată în lucru”, a spus Marin Aldea, directorul general al Metrorex la începerea turului.

În subteran, lucrările sunt gata în proporţie de 80 la sută. Şinele pe care va circula metroul nu sunt montate şi nici cablurile de înaltă tensiune. 

Bucureştenii pot vizita, până duminică la ora 15.00 viitoarele staţii de metrou Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34, care vor face parte din Magistrala 5, pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor.

Vizitatorii pot vedea şi tunelul de legătură între staţiile Favorit şi Drumul Taberei 34, cu intrarea/ieşirea prin staţia Favorit, într-o “excursie” de 45 de minute.

La eveniment va participa şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, de la ora 12.00, care-şi va începe vizita cu turul staţiei Orizont.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei va avea o lungime totală de 7 kilometri, un număr de 10 staţii şi un depou. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.