Primăria Municipiului Bucureşti informează că, începând de vineri, va publica pe site avizele de specialitate aflate în curs de aprobare privind lucrărilor de defrişare sau întreţinere a arborilor din Capitală, cetăţenii şi asociaţiile legal constituite putând face recomandări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei va publica avizele de specialitate în curs de aprobare pe pagina oficială de internet  www.pmb.ro (homepage), documentele fiind disponibile timp de trei zile pentru informarea cetăţenilor şi a asociaţiilor legal constituite.

Aceştia vor putea analiza documentele menţionate, precum şi fotografiile realizate în teren, care prezintă materialul dendrologic pentru care au fost primite solicitări de defrişare/avizare lucrări de întreţinere arbori şi arbuşti de la persoane fizice, persoane juridice, administratori legali ai spaţiilor verzi publice şi pot transmite recomandări privind documentele.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 “Recomandările primite vor fi analizate şi, în funcţie de argumentele furnizate de emitent, vor fi discutate cu specialiştii din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi cu specialişti din cadrul asociaţiilor profesionale şi din mediul academic. După primirea recomandărilor şi reanalizarea solicitărilor, acestea vor fi avizate, urmând ca avizul final să fie postat pe site-ul PMB”, precizează Primăria Capitalei.

Recomandările vor putea fi trimise la adresele de e-mail luminita.cristescu@pmb.ro, pentru Sectorul 1, anisoara.pricopi@pmb.ro, pentru Sectorul 2, mihaela.bararu@pmb.ro, pentru Sectorul 3, tudora.buila@pmb.ro, pentru Sectorul 4, florentina.popescu@pmb.ro, pentru Sectorul 5 şi cristina.enache@pmb.ro, pentru Sectorul 6.

Pentru solicitările de avizare viitoare,  ADP-urile celor şase sectoare şi ALPAB vor marca în teren arborii ce urmează a fi supuşi avizării. Astfel, arborii uscaţi în proportie de 80-100 la sută vor fi marcaţi cu vopsea roşie, iar cei în declin biologic avansat (cu scorburi profunde, cilindru cetral putred/lipsă, ciuperci saprofite, etc) vor fi marcaţi cu vopsea de culoare verde.

Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a emis un aviz pentru tăierea arborilor uscaţi, în această situaţie fiind peste 70 de copaci de pe Bulevardul Kiseleff şi peste 35 din Parcul Cişmigiu, a declarat, în 7 iulie, directorul Oana Grigore.

Directorul Direcţiei de Mediu a precizat că în această perioadă se execută lucrările de eliminare a ramurilor uscate din arborii din Bucureşti, pe baza unui aviz emis de Direcţia de Mediu din cadrul PMB.

"Pentru eliminarea ramurilor uscate din arborii situaţi pe raza municipiului Bucureşti, s-a dat avizul de eliminare pentru toţi arborii care au ramuri uscate. Mai mult, s-a solicitat colegilor de la ADP-urile de sector şi de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să invanterieze şi arborii uscaţi situaţi pe raza spaţiilor verzi pe care le administrează, urmând să emită şi pentru aceştia aviz de defrişare - bineînţeles cu fişa arborelui din spate, inclusiv cu fotografia arborelui, să dovedească că este uscat. Iar pentru arborii de pe Kiseleff, din câte îmi aduc aminte, sunt peste 70 de arbori afişaţi pentru defrişare, arbori uscaţi în proporţie de 100 la sută. La fel şi pentru parcul Cişmigiu, există un aviz de defrişare a arborilor uscaţi 100 la sută, peste 35 de arbori”, a spus directorul direcţiei de mediu.

Ea a adăugat că în parcul IOR au fost arbori care s-au prăbuşit pe bănci şi atunci s-a intervenit în regim de urgenţă.

Consilierii generali USB au cerut audit la ALPAB şi ADP, un registru al spaţiilor verzi din Bucureşti şi toaletări sau defrişări în cazuri de urgenţă doar dacă se face o evaluare. Aceştia reclamă că defrişările s-au făcut ilegal pe Şoseaua Kiseleff, unde, fiind zonă cu monumente istorice, ar fi trebuit să existe şi aviz de la Ministerul Culturii.

Consilierul general Nicuşor Dan, preşedintele USB, a declarat, în 14 iulie, că nu există un plan de gestiune a copacilor din Bucureşti, iar defrişările s-au făcut "de manieră heirupistă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.