Brigada Rutieră precizează că valorile de trafic ar putea creşte, în contextul începerii luni a anului şcolar şi astfel vin cu o serie de recomandări pentru şoferi. Poliţiştii Brigăzii Rutiere vor acţiona cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje, precum şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ. Vor fi constituite şi dispozitive flexibile de poliţie rutieră care vor acţiona pentru fluidizarea traficului. Şoferilor le este recomandat să circule cu prudenţă, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public, să nu staţioneze în locuri care ar putea împiedica traficul rutier şi să lase maşina acasă, în cazul în care distanţa către şcoală este scurtă sau dacă este absolut necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Odată cu începerea noului an şcolar, se vor înregistra valori ridicate de trafic pe principalele artere de circulaţie şi pe sectoarele de drum care fac legătura cu municipiul Bucureşti. În acest context, poliţiştii Brigăzii Rutiere vor acţiona cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje, precum şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ. Totodată, vor fi constituite dispozitive flexibile de poliţie rutieră care vor acţiona pentru fluidizarea traficului”, au transmis reprezentanţii Brigăzii Rutiere, într-un comunicat de presă remis duminică News.ro.
 
 Pentru evitarea neplăcerilor produse de aglomeraţie, poliţiştii solicită conducătorilor de autovehicule următoarele:
 
- să circule cu prudenţă, în special în zona trecerilor pentru pietoni şi a unităţilor de învăţământ;
- să păstreze „centrul liber” al intersecţiei;
- să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
- să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
- să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă;
- să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri;
- să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere;
- să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv.
 
De asemenea, Brigada Rutieră recomandă părinţilor „să folosească autoturismul personal doar dacă este absolut necesar. Dacă distanţa dintre domiciliu şi unitatea de învăţământ este mică, le recomandăm să nu folosească autoturismul întrucât pot interveni ambuteiaje sau chiar blocări ale traficului, creând un disconfort vizibil atât pentru ei cât şi celorlalţi participanţi la trafic”.
 
Pietonilor le este recomandat să circule pe trotuare, să traverseze strada doar prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic şi sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată si înţeleasă de către conducătorii auto. În acelaşi context, pietonii trebuie să ţină cont de o regulă importantă pentru siguranţa lor în momentul în care traversează o arteră rutieră, referitoare la folosirea telefonului mobil în acel moment. Folosirea telefonului mobil este un factor care influenţează capacitatea de atenţie şi reacţie a pietonului în momentul deplasării în trafic, fie că vorbeşte la telefon, ascultă muzică, scrie mesaje sau se joacă pe acesta.
 
Sursa citată mai precizează că toate aceste recomandări au scopul de a preveni apariţia unor probleme privind circulaţia rutieră în zona unităţilor de învăţământ, respectiv prevenirea accidentelor rutiere, apariţia blocajelor sau ambuteiajelor în trafic şi, nu în ultimul rând, crearea unor stări de nervozitate în rândul participanţilor la trafic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.