Protecţia Consumatorului Braşov face verificări după ce, în timpul unui control, în meniul unei cafenele dintr-un mall au fost descoperite produse din a căror denumire reiese că au în compoziţie cannabis, inspectorii urmând să le analizeze. Reprezentanţii cafenelei riscă o amendă de până la 100.000 de lei, chiar dacă în produse nu se vor găsi substanţe interzise, pentru ”practică comercială înşelătoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a unor acţiuni de control realizate de către comisari din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru Braşov, a fost descoperit un agent economic care îşi desfăşoară activitatea în incinta unui mall din judeţul Braşov şi care comercializa diferite produse alimentare, iar din denumirea comercială a acestora reieşea că au în compoziţie substanţe interzise, respectiv «cannabis», cum ar fi: biscuit, nuts & cannabis sau cannabis cofee“, se menţionează într-un comunicat de presă transmis, joi, de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

Potrivit sursei citate, urmează să fie analizată compoziţia produselor şi chiar dacă se va constata că acestea nu conţin substanţe interzise, reprezentanţii cafenelei riscă o amendă de până la 100.000 de lei, pentru ”practică comercială înşelătoare”.

”Pe lângă faptul că se poate interpreta ca o practică comercială înşelătoare, care poate fi sancţionată cu amendă de până la 100.000 lei, instituţia noastră continuă cercetările cu privire la compoziţia reală a produselor menţionate, dar şi informarea celorlalte instituţii abilitate în domeniu. Totodată vom purta discuţii cu Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Agenţia Antidrog în vederea consilierii, informării şi prevenţiei“, se mai arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.