Târgul de Crăciun din Braşov îşi deschide, miercuri, porţile, urmând a fi aprins iluminatul festiv de sărbători. Bradul din Piaţa Sfatuluii a fost împodobit cu peste 30.000 de beculeţe, iar străzile din centrul istoric au fost şi ele decorate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luminile de Crăciun se vor aprinde, miercuri, la ora 17.00. După aprinderea iluminatului de sărbători, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca cei de la Proconsul şi celebra formaţie britanică Smokie.

Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime, din care 25 deasupra solului, şi este împodobit cu 33.400 de beculeţe şi flashuri luminoase, 98 de modele luminoase şi 800 de metri de beteală. La acestea se adaugă modelele luminoase de pe stâlpii de iluminat din Piaţa Sfatului şi cele de pe Casa Sfatului.

La fel de spectaculoase sunt şi tavanele luminoase, care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric, însumând 30 de kilometri de şiruri luminoase, aproape 300.000 de leduri şi flashuri.

Şi străzile din zona centrală sunt împodobite de sărbătoare cu 120 de modele luminoase. Anul acesta brazi împodobiţi, de dimensiuni mai mici decât cel din Piaţa Sfatului, se vor găsi şi în Piaţa Enescu, piaţeta Sf. Ioan şi Piaţa Unirii.

În piaţeta de pe strada Sfântul Ioan, miercuri, va fi deschis şi patinoarul cu acces gratuit pentru copii.

Tot miercuri se deschide şi Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, de unde turiştii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare specifice Crăciunului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.