Mai bine de jumătate dintre elevii din judeţul Braşov care au participat la simulările examenelor naţionale nu au luat notă de trecere la proba de matematică, situaţia fiind mai bună în cazul celor de clasa a XII-a unde rata de promovare este de peste 50%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La clasa a VIII-a, din 3.905 de elevi, 2.171 nu au luat note de trecere la matematică, rata de promovare fiind de 44,4%, potrivit datelor anunţate de către Inspectoratul Şcolar (ISJ) Braşov.

În cazul elevilor de clasa a XI-a, din 2.639 de candidaţi au picat 1.340, rata de promovare fiind de 49%.

Rezultate mai bune au obţinut elevii de clasa a XII-a. Din 2.816 candidaţi, 1.207 nu au reuşit să promoveze, rata depăşind totuşi 50%.

În 2016, la proba de matematică au luat note de trecere 47% dintre elevii de clasa a VIII-a şi 49% dintre cei de liceu.

Procente mai bune au fost la proba de limba română. La clasa a VIII-a, din 3.970 de cadidaţi au picat 1.364, rata de promovare fiind de 65,64%.

La clasa a XI-a au fost 2.715 de candidaţi, dintre care 1.070 nu au luat note de trecere, promovând 60,59% dintre ei.

În cazul elevilor de clasa a XII-a, din 2.816 de candidaţi prezenţi au picat 1.193, rata de promovare fiind de 57,63%. 

Anul trecut, la proba de limba română, ratele de promovare au fost similare, obţinând note de trecere 65% dintre elevii de clasa a VIII-a şi 58% dintre elevii de liceu.

”Sunt elevi care au tratat cu seriozitate această simulare, dar sunt şi elevi care cu siguranţă au mers ca să nu lipsească. Sunt şi note bune, dar sunt note mici. Acestea din urmă ar trebui să fie un semnal pentru şcoli, iar elevii ar trebui să facă pregătire până la examenele din vară“, a declarat inspectorul şcolar adjunct Mirela Blemovici.

Simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat s-au desfăşurat în săptămâna 13 - 17 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.