Mii de oameni au asistat, marţi seară, la aprinderea luminilor de sărbători în Braşov, în Piaţa Sfatului, unde se află şi un brad de 28 de metri, împodobit cu 50.000 de beculeţe, dar şi la concertele care au avut loc. Primăria a alocat 100.000 de euro pentru iluminatul festiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luminile de sărbătoare au fost aprinse de primarul Braşovului, George Scripcaru. Mii de braşoveni au venit în Piaţa Sfatului ca să asiste la moment, dar şi să participe la concertele organizate acolo. Spectacolul a început cu un concert de colinde, interpretate de Corul Unison şi Corul Unison Stars, după care pe scenă au urcat Lidia Buble şi Andra, evenimentul încheindu-se cu un foc de artificii.

FOTO: Nicolae Pepene
FOTO: Nicolae Pepene

Ornamentele festive din acest an sunt în culorile roşu, alb cald şi alb rece şi au costat 100.000 de euro, bani alocaţi de Primărie, majoritatea fiind noi, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale.

Tot în Piaţa Sfatului a fost montat şi un brad de 28 de metri înălţime, împodobit cu 60 de şiruri de beculeţe, 20 de ţurţuri albi şi roşii, 40 de ghirlande şi 100 de sfere luminoase, în total 50.000 de beculeţe. La acestea se adaugă 800 de globuri aurii şi roşii şi 600 de metri de beteală. Bradul are 70 de ani, a fost adus din Vama Buzăului şi a costat 15.000 de lei cu tot cu transport.

De asemenea, au fost montate plase luminoase pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric. Astfel, strada Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apolonia Hirscher şi cele trei intrări spre Piaţa Enescu au fost acoperite cu peste 260.000 de beculeţe.

În acest an, în centrul oraşului a fost amenajată şi o zonă unde braşovenii şi turiştii se vor putea fotografia pe jilţul lui Moş Crăciun, care este încadrat de două figurine soldat din ”Spărgătorul de nuci” sau cu o carte de poveşti luminoasă, care are logo-ul ”Braşov - oraş din poveste“.

Marţi seară a fost deschis şi Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, unde turiştii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare. Sunt două căsuţe cu băuturi calde sau reci, 21 cu preparate alimentare tradiţionale şi 17 cu decoraţiuni de Crăciun. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.