Alimente expirate de câteva luni, produse cu mucegai, ciuperci culese din pădure, pentru care nu există siguranţa că ar fi comestibile, dar şi multă mizerie, au descoperit, joi, inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, în urma unui control făcut la Hanul Cotul Donului, de la Timişul de Sus. În aprilie 2015, inspectorii au găsit nereguli similare, activitatea unităţii urmând, cel mai probabil, să fie suspendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov au făcut, joi, un control la Hanul Cotul Donului de pe DN1 de la Timişul  de Sus, şi au găsit alimente expirate de câteva luni, mucegăite şi fără acte de provenienţă. Pe lângă multă mizerie, inspectorii pentru protecţia consumatorilor au mai găsit ciuperci culese din pădure despre care nimeni nu putea atesta că sunt comestibile, iar carnea nu avea acte de provenienţă.

"Au fost descoperite numeroase produse alimentare cu termenul de valabilitate depăşit, dar şi condiţii de igienă impoprii. Inspectorii au mai găsit carne fără elemente de identificare a provenienţei, dar şi alimente cu modificări organoleptice, respectiv cu mucegai şi miros neplăcut. A fost găsită şi o cantitate importantă de ciuperci, probabil culese de ei din pădure, fapt care reprezintă un pericol mare deoarece pot fi otrăvitoare. În plus, nu ni s-au putut prezenta documentele de funcţionare ale unităţii, astfel că adminitratorul se va prezenta în zilele următoare la noi pentru a le putea verifica“, a declarat Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Potrivit aceleia;i surse, toate produsele neconforme au fost distruse, iar inspectorii vor da o amendă care poate ajunge până la 50.000 de lei.

"Cel mai probabil, vom dispune suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor“, a mai declarat Sorin Susanu.

Hanul Cotul Donului a mai fost controlat în 29 aprilie 2015, şi atunci inspectorii găsind foarte multe alimente expirate unele dintre cele chiar din 2013, astfel că au dispus distrugerea lor. A doua zi însă, inspectorii s-au întors în control şi au găsit alimentele expirate înapoi pe rafturi sau în frigidere. Printre produsele expirate, erau atunci peşte, ouă, mici, carne de porc şi cârnaţi. În plus, în bucătărie era mizerie, iar angajaţii nu aveau toate actele în regulă. La vremea respectivă, activitatea unităţii a fost suspendată pentru mai multe luni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.