Doi bărbaţi care au lucrat în China şi s-au întors în ţară pe 1 februarie s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru a se asigura că nu au fost infectaţi cu coronavirus. Ei au fost examinaţi clinic şi li s-au făcut radiografii pulmonare, constatându-se în final că nu prezintă simptome de îmbolnăvire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-au prezentat în cursul zilei de dumincă 2 pacienţi care pe 1 februarie au aterizat pe Aeroportul Otopeni, zborul având originea Shenzen - China. Pentru că au considerat că trebuie monitorizaţi, s-au prezentat la spital pentru a li se infirma orice problemă pe care ar avea-o. Au fost investigaţi conform protocolului primit de la Ministerul Sănătăţii, nu prezentau nici un fel de simptom, au fost consiliaţi, li s-a explicat exact ce trebuie să facă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, medic Alina Neacşu.

Medicii le-au recomandat celor doi bărbaţi sa evite pe cât posibil, timp de două săptămâni, cât e perioada de incubaţie a virusului, contactul cu alte persoane ţi să sune la 112 în cazul in care se simt rău.

”Am raportat la toate forurile superioare, la DSP, la DSU, urmând ca în următoarele 14 zile, pacienţii să stea acasă, în carantină. Au fost învăţaţi exact ce trebuie să facă”, a mai spus Neacşu.

Bărbaţii au muncit în China, de unde s-au întors recent. În acelaşi grup s-ar mai fi aflat un brăilean si un bărbat din oraţul Măcin din judeţul Tulcea, care încă nu s-au prezentat la spital.                                                                                

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.