Un bărbat este cercetat de poliţiştii din Botoşani pentru cuparea urechilor şi tăierea cozii la trei câini din rasa ciobănesc, animalele fiind găsite de anchetatori în urma unor percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut două percheziţii în judeţul Botoşani la o persoană bănuită de comiterea infracţiunilor de ”intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor şi şi codotomie-tăiere cozii). 
 
“Au fost identificate trei exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de patru luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanţă la  nivelul cozilor şi urechilor şi care nu erau identificate prin microcipare şi nu deţineau documente de sănătate veterinară”, a transmis IPJ Botoşani.
 
Un bărbat de 48 de ani a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri. 
 
“Pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind identificarea exemplarelor canine şi a celor privind asigurarea de asistenţă medicală acestora, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 lei. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcţie de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.