Apartamentele din scara de bloc din Botoşani afectată de explozie nu pot fi locuite, unele dintre ele din cauza deflagraţiei, altele din cauză că sunt oprite toate utilităţile. 21 de persoane se vor muta la rude, neavând nevoie de asigurarea cazării din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). În zilele următoare, se va face o expertiză a locuinţelor, pentru a stabili cum pot fi consolidate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii au stabiilit că apartamentele din scara de bloc în care s-a produs explozia nu pot fi locuite în perioada următoare, iar autorităţile au căutat soluţii pentru cele 21 de persoane care au domiciliul acolo

La sediul Prefecturii Botoşani a avut loc, vineri, o şedinţă extraordinară a CJSU, la care au participat si reprezentaţi ai Primăriei Municipiului Botoşani,  pentru analizarea consecinţelor si stabilirea măsurilor de protecţie a populatiei afectate.

”La acest moment, nu se nu se impune asigurarea unui spaţiu de cazare, întrucât locatarii au afirmat că vor locui la rude. Presedintele CJSU Botosani, prefectul Dan Constantin Slincu, a dispus ca echipaje mixte ale Inspectoratului  Judetean de Jandarmi  Botosani şi ale Politiei Locale să asigure paza bunurilor din blocul afectat, precum şi luarea tuturor măsurilor pentru înlăturarea elementelor de construcţie care nu prezinta singuranţa”, au precizat reprezentanţii CJSU Botoşani.

Potrivit acestora, reprezentanţii Inspectoratului Judetean  în  Construcţii verifică starea apartamentelor pentru a stabili dacă acestea mai pot fi utilizate, urmând ca, în cel mai scurt timp, să se efectueze o expertiză tehnică pentru identificarea modalitatii rapide de consolidare a imobilului.       

Reprezentanţi ai ISU Botosani, IPJ Botoşani şi ai furnizorului de gaze naturale efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a evenimentului.

Între timp, medicii au stabilit că patru dintre răniţi, între care şi copilul de 11 ani, sunt în stare stabilă.

Proprietarul apartamentului unde avut loc evenimentul a suferit arsuri pe 40 - 50% din suprafaţa corpului, este intubat şi va fi transportat în Capitală.

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, vineri, la etajul doi al unui imobil situat în municipiul Botoşani.

La fata locului, salvatorii  au intervenit cu mai multe autospeciale. Cinci persoane, între care un copil de 11 ani au fost rănite. 

Preventiv, 21 de locatari ai imobilului au fost evacuaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.