Bolnava de la Spitalul de psihiatrie Gura Ocniţei care a omorât o altă pacientă, strângând-o de gât, era diagnosticată cu o afecţiune cronică, dar nu necesita „supraveghere strictă”, a declarat managerul unităţii sanitare. Conform acestuia, pacienta „s-a decompensat” şi a atacat-o pe cealaltă femeie în urma unui conflict spontan. Spitalul a declanşat o anchetă internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de care aparţine spitalul de la Gura Ocniţei, a declarat, pentru News.ro, că bolnava care a atacat şi omorât o altă pacientă era diagnosticată cu o afecţiune cronică psihică, dar că aceasta nu necesita, conform diagnosticului „supraveghere strictă”. 
„Este un eveniment nedorit care se poate întâmpla, din păcate, într-un spital de psihiatrie. Una dintre paciente, care nu presupunea o supraveghere strictă, brusc s-a decompensat şi a agresat, sugrumând o pacientă. Din păcate, acest eveniment s-a soldat cu decesul femeii sugrumate. Din păcate, un astfel de eveniment se poate întâmpla oriunde într-un spital de psihiatrie”, a declarat Claudiu Dumitrescu. 
Acesta a precizat că, în paralel cu ancheta judiciară, la nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă internă, care va fi finalizată luni. 
Întrebat dacă secţiile de psihiatrie de la Gura Ocniţei se confruntă cu problema lisei de personal, managerul SJU Târgovişte a răspuns: „deficit  de personal există, eu aş putea să spun, nu doar la nivelul Spitalului Judeţean, ci la nivelul întregului sistem românesc de sănătate, dar nu vorbim de un deficit care să afecteze calitatea actului medial sau care să afecteze siguranţa pacienţilor”.
Spitalul de la Gura Ocniţei nu are personalitate juridică şi este secţie exterioară a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Acesta este format din şase secţii de psihiatrie în care sunt internaţi pacienţi cu afecţiuni cronice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.