Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat duminică, într-o emisiune la Digi 24, că infecţiile nosocomiale nu sunt caracteristice doar sistemului de sănătate din România, doar că în ţara noastră sunt foarte multe mediatizate, motiv pentru care, în noua lege a sănătăţii, are în vedere introducerea unui program de combatere şi de prevenire a acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aceste infecţii nosocomiale nu sunt caracteristice doar sistemului de sănătate din România, la noi sunt foarte mult mediatizate, dar, chiar zilele trecute, am primit un caz din Germania în care o secţie s-a închis tocmai pentru o astfel de situaţie”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că, în noua legislaţie a sănătăţii care va fi gata până la sfârşitul acestui an, va fi introdus un program de combatere şi prevenire a infecţiilor nosocomiale.

„În ceea ce priveşte infecţiile nosocomiale, au existat mai multe abordări şi, în momentul de faţă, şi eu sunt preocupat de a alege o altă abordare. La un moment dat, spitalele care raportau infecţii nosocomiale puteau beneficia de un program care să le ajute în a combate aceste infecţii sau în a le preveni. Ăsta este unul dintre punctele care trebuie să îl schimbăm în ceea ce priveşte noua legislaţie a sănătăţii care va fi gata până la sfârşitul acestui an, să introducem un astfel de program de combatere şi de prevenire a infecţiilor nosocomiale”, a conchis Florian Bodog. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.