Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, afirmă că a verificat şi că există stocuri de citostatice în depozite, precizarea fiind făcută după ce absenţa Doxorubicinei a determinat amânarea tratamentului pentru 10 pacienţi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, bolnavi de cancer, şi a provocat reacţia preşedintelui Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, care a susţinut că aceasta este o problemă la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a rezolvat. Nu mai am şi alte semnale. Am verificat pe raportări, există medicamentul în stoc", a declarat ministrul pentru News.ro, adăugând că la SUUB a fost "o problemă de aprovizionare".

Şi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale a susţinut că problema a fost rezolvată.

"Citostaticul Doxorubicină care a lipsit temporar de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a ajuns miercuri dimineaţă la farmacia unităţii medicale", a declarat Leonard Grecescu, purtător de cuvânt al spitalului.

Grecescu a precizat că zece pacienţi urmau să primească tratament, dar distribuitorul nu a mai avut pe stoc, însă medicamentul a ajuns în farmacie.

Digi 24 a relatat că 10 pacienţi care trebuiau să îşi primească marţi tratamentul la Spitalul Universitar au fost trimişi acasă pentru că Doxorubicina care urma să le fie administrată lipsea din farmacia spitalului. Reprezentanţii unităţii medicale au spus că este o sincopă în aprovizionare.

"Furnizorul nu a putut onora comanda spitalului din cauza lipsei stocului. Au fost făcute demersurile necesare pentru achiziţia din alte surse, iar mâine sau poimâine medicamentele care lipsesc vor ajunge în farmacia spitalului", afirmau ei.

"Este o problemă naţională, asta din cauza anumitor probleme ivite la preţul de decontare. Deci, de vină consider că este Ministerul Sănătăţii care este obligat să asigure continuitatea acestor tratamente în circuitul spitalicesc şi nu numai. Această întârziere nu se datorează medicilor sau managerilor de spital, se datorează sistemului, politicilor dezastruoase ale Ministerului Sănătăţii", a susţinut  Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

 

 

 

 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.