Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, joi, în debutul şedinţei Executivului, că a întocmit raportul de evaluare pentru reluarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino şi a precizat că este necesară separarea activităţii de cercetare de cea de producţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am întocmit un raport (pe Institutul Cantacuzino – n.r.), am făcut o evaluare a situaţiei prezente şi s-a făcut o estimare a cheltuielilor necesare pentru a porni producţia. S-a făcut o simulare atât doar numai pe vaccin gripal şi pe BCG şi o simulare pe mai multe tipuri de vaccinuri. În acelaşi timp, considerăm că este necesar să separăm activitatea de laboratoare de excelenţă - activitatea de cercetare - de activitatea de producţie, toate acestea producându-se sub acelaşi acoperiş al Institutului, însă să aibă trei linii directe de acţiune. Am depus raportul în formă scrisă la cabinet”, a declarat Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii a precizat că există ”necesarul de spaţiu şi financiar”.

În şedinţei de Guvern de săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătăţii o soluţie pentru ca Institutul Cantacuzino să redivină funcţional.

”Pentru Institutul Cantacuzino am început deja discuţia cu domnul ministru al Cercetării, încercăm să găsim o soluţie de a schimba Hotărârea de guvern pentru a operaţionaliza Institutul Cantacuzino şi vă voi prezenta o propunere de relansare”, i-a răspuns Bodog.

”Propunerea pe baza căreia să avem şi noi în ţara asta o fabrică de vaccinuri ale noastre (...) dacă se poate”, a adăugat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.