Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că nu a fost luată o decizie cu privire la anularea stării de alertă, menţionând că o hotărâre în acest sens trebuie să vină în curând deoarece starea de alertă expiră în 8 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a fost întrebat, vineri, dacă vom ieşi din starea de alertă sau va fi prelungită.
 
"Poziţia ministrului de Interne se prezintă, în primul rând, în structurile decizionale ale statului român, după care se prezintă public. Nu am luat încă o astfel de decizie cu privire la anularea stării de alertă, cu privire la ce măsuri concrete de restricţii vor fi anulate, dacă păstrăm anumite măsuri, de exemplu, cele legate de portul măştii în zonele aglomerate. Toate aceste chestiuni vor fi discutate şi astăzi de la ora 14.00, la Cotroceni. Vom avea aceste discuţii în cadrul Guvernului. Evident că Ministerul Afacerilor interne şi-a făcut propria analiză pe responsabilităţile care îi revin în gestionarea pandemiei”, a explicat Lucian Bode. 
 
El a precizat că un răspuns legat de această problemă trebuie dat cât mai repede deoarece în 8 martie expiră starea de alertă. 
 
"Un răspuns va trebui să vină cât mai repede cu putinţă pentru că, aşa cum ştim, pe data de 8 martie expiră cele 30 de zile, perioadă în care a fost prelungită starea de alertă şi cu certitudine astăzi, mâine la nivelul instituţiilor statului vom lua o decizie şi va fi comunicată public”, a transmis ministrul de Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.