Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj către studenţii anului întâi de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, afirmând că profesia pe care şi-au ales-o este una în slujba oamenilor şi a comunităţilor şi că este obligatoriu ca ei să aibă limbajul şi atitudinea corespunzătoare din care să reiasă respect şi profesionalism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Lucian Bode a fost prezent, vineri, la depunerea jurământului militar de către studenţii anului întâi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.  
“Această ceremonie unică dă startul unei noi etape din cariera fiecărui viitor poliţist, un pas important în traiectoria în profil profesională, în devenire. Va fi un traseu plin de provocări şi vă îndemn să vă depăşiţi limitele, să păstraţi vie curiozitatea de a învăţa şi să nu vă pierdeţi entuziasmul pe care îl purtaţi astăzi în priviri. Asimilaţi şi integraţi cât se poate de mult din cunoştinţele celor care vă sunt dascăli şi din experienţa celor alături de care veţi lucra. Fiţi preocupat să acumulaţi cât mai multă cunoaştere şi să obţineţi rezultate remarcabile în aceşti ani de studii universitare, care sunt cei mai frumoşi, dar care aduc cu ei asumarea de responsabilităţi pentru viitoarea carieră de poliţist. Asumaţi-vă valorile definitorii pentru profesia pe care v-aţi ales-o: respect, integritate, corectitudine şi onestitate. Şi nu în ultimul rând, acordaţi respect uniformei şi purtaţi-o cu demnitate, conştienţi că autoritatea acesteia depinde în mod direct de valoarea omului care o îmbracă”, a transmis Lucian Bode. 
El a mai afirmat că viitorii poliţişti nu trebuie să uite să profesia aleasă este una în slujba oamenilor. 
“Nu pierdeţi niciodată din vedere faptul că profesia pe care v-aţi ales-o este una în slujba oamenilor, a comunităţilor. Din acest considerent este obligatoriu să aveţi limbajul şi atitudinea corespunzătoare din care să reiasă respect şi profesionalism.  Acestea sunt componente esenţiale care se alătură valorilor profesiei şi trebuie să fie integrate în AND-ul dumneavoastră profesional. Ştiu că drumul pe care vi l-aţi ales nu este unul uşor. Sunt sigur că ştiţi deja asta, dar este unul pe care am încredere că veţi păşi cu încredere şi cu demnitate. Aşteptările sunt mari, atât din partea Ministerului Afacerilor Interne, cât şi din partea cetăţenilor. Într-o societate în continuă schimbare, cu provocări complexe, cu riscuri şi expunere, vă încurajez să valorificaţi la maxim fiecare oră de curs, fiecare exerciţiu practic care vă testează capacitatea de reacţie”, a mai declarat Lucian Bode.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.