Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că România are nevoie de aproximativ 95.000 de brăţări de monitorizare a agresorilor, iar o mie dintre acestea vor fi cumpărate în acest an. El a precizat că până în 2026 acest proiect va fi 100 operaţionalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, despre proiectul privind brăţările de monitorizare a agresorilor. 
 
“Susţin acest proiect, sistemul electronic de monitorizare. Aşa cum bine ştiţi, am aprobat deja în Guvern un act normativ prin care achiziţionăm acele kituri în acest an, parte din ele. Noi avem nevoie, din evaluările noastre, de aproximativ 95.000, aproape o mie vor fi achiziţionate în acest am. Vom veni perioada următoare cu încă un act normativ în care vom stabili care sunt judeţele pilot în care vom implementa acest proiect, iar până în 2026 acest proiect va fi 100% operaţionalizat şi cu siguranţă va scădea numărul persoanelor care au de suferit în astfel de situaţii”, a explicat Lucian Bode.
 
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat o licitaţie estimată la 202,5 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unui sistem informatic care va permite, prin intermediul unor brăţări electronice, supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de restricţie, conform Profit.ro.
 
"Implementarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) la nivelul Poliţiei Române va asigura un real suport lucrătorilor de poliţie cu atribuţii în supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de protecţie, după cum urmează: monitorizarea în timp real a persoanei supravegheate/protejate; afişarea pe hartă a poziţiei persoanei supravegheate/protejate care poartă dispozitive de monitorizare; posibilitatea construirii de zone pe hartă în formă de poligon şi circulară, care să aibă caracteristica de zonă de incluziune (în care persoana supravegheată are permisiunea de a sta) şi zonă de excludere (în care persoana supravegheată nu are permisiunea de a intra); generarea de alerte, cum ar fi alertă de părăsire a imobilului, alertă de depăşire a perimetrului, alertă de apropiere, alertă de defecţiune, alertă sabotare dispozitiv sau alertă de testare", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.