Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marţi, că la toate operaţiunile din secţiile de votare pot participa delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, aleianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare. Acreditarea acestor delegaţi se fac în baza unei cereri a preşedintelui filialei judeţene a fiecărei formaţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La toate operaţiunile efectuate de birourile lectorale ale secţiilor de votare pot asista delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, aleianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare”, a decis, marţi, BEC.

Acreditarea delagaţiilor se face de către birourile electorale de circumscripţie comunală orăşenească, municipală sau de sector, la cererea scrisă a conducerilor organizaţiilor judeţeme ale formaiunilor.

Cererile se fac cu cel puţin 2 zile înaintea alegerilor.

”Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare un singur reprezentant. (...) Documentul de acreditare permite titularului să asiste la operaţiunile electorale din ziua votării, începănd cu ora 6.00, şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de cptre membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării n secţia respectivă”, se mai arată în decizia BEC.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.