Mai mult de 30.000 de copii au început anul şcolar 2022-2023 alături de un profesor cu mentalitate deschisă, adică un dascăl atent la dezvoltarea aptitudinilor de care copiii au nevoie pentru a face faţă provocărilor şi meseriilor viitorului, atent la identificarea şi creşterea potenţialului fiecărui copil în parte. Copiii sunt elevi ai celor 860 de absolvenţi ai Programului Mentalitate Deschisă în Educaţie oferit de Asociaţia SuperTeach.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivelul Uniunii Europene, România rămâne statul cu cea mai mare rată a abandonului şcolar, în pofida unor măsuri luate la nivelul sistemului. 

Pe lângă profesorii care au urmat cursurile de mentalitate deschisă în educaţie, comunitatea SuperTeach este formată din peste 35.000 de dascăli care au luat parte până în prezent la evenimentele Asociaţiei - conferinţe naţionale sau regionale, webinarii, ateliere, cu impact asupra aproximativ 300.000 de elevi din toată ţara.

Care este impactul unui profesor absolvent al Programului Mentalitate Deschisă (Outward Mindset) în Educaţie asupra elevilor?

Copiii au mai multă încredere în ei înşişi, în profesori şi în părinţi, sunt mai responsabili şi preiau iniţiative, dau feedback concret şi constructiv, sunt mai empatici unii cu ceilalţi, vin natural şi cu încredere către profesori, se implică în soluţionarea problemelor din clasă şi şcoală în loc să acuze şi să arate cu degetul şi, cel mai important, vin la şcoală cu bucurie. De asemenea, sunt mai curioşi şi dornici de a învăţa şi experimenta, au mai mult curaj să îşi spună şi să îşi argumenteze punctul de vedere, au o motivaţie crescută pentru învăţare, curiozitate şi curaj la ore, înregistrează rezultate mai bune la învăţătură şi au capacitate de autoevaluare. Chiar şi în ceea ce priveşte elevii cu risc de abandon şcolar, profesorii absolvenţi ai Programului Mentalitate Deschisă în Educaţie reuşesc să crească bucuria şi nevoia de a fi prezenţi la şcoală şi de a-şi continua studiile.

"Mentalitatea deschisă în educaţie înseamnă a-l vedea pe celălalt (copil, coleg, părinte) ca pe o persoană cu nevoile şi obiectivele sale, şi nu ca pe un obiect care ne poate ajuta sau împiedica pe noi să ne atingem obiectivele. Prin Programul de Mentalitate Deschisă în Educaţie, noi, ca profesori, avem acces la instrumente clare şi foarte eficiente prin care ne putem îmbunătăţi relaţia cu copiii, cu părinţii acestora, putem creşte calitatea actului educaţional şi, în final, să avem rezultate academice mai bune. Când ai permanent în minte obiectivul de a vedea şi dezvolta potenţialul fiecărui copil, de a-i cunoaşte fiecărui elev nevoile, dorinţele, menirea, clasa devine un loc al bucuriei, al colaborării şi dezvoltării”, spune Andrada Mazilu, profesor pentru învăţământul primar, facilitator Mentalitate Deschisă în Educaţie.

Înfiinţată în urmă cu 5 ani de antreprenori care au înţeles că economia din România nu poate fi schimbată atâta timp cât nu acţionăm asupra pilonului de bază al acesteia, şi anume educaţia, SuperTeach este astăzi comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă în educaţie. Astfel, dascălii SuperTeach şi-au propus să schimbe educaţia românească de jos în sus, din interiorul sistemului, pornind de la ei înşişi.

Zeci de speakeri şi experţi în educaţie au participat la cele 50 de conferinţe SuperTeach desfăşurate în marile oraşe ale ţării sau online în ultimii ani şi la sute de webinarii şi ateliere dedicate formării şi dezvoltării profesorilor. De asemenea, două şcoli de stat din Constanţa şi Galaţi au fost incluse în programul ”Şcoala SuperTeach”, şi trec printr-un amplu şi profund proces de transformare organizaţional.

SuperTeach invită reprezentanţii mediului de business care simt că educaţia românească are nevoie de o schimbare astfel încât actualii elevi, viitorii adulţi să fie pregătiţi pentru meseriile şi provocările viitorului, să se implice şi să susţină profesorii să se dezvolte în spiritul unei mentalităţi deschise (Outward Mindset). Profesorii reprezintă elementul cheie pentru dezvoltarea unor generaţii de oameni cu o mentalitate deschisă, responsabili din punct de vedere social, economic şi cultural, dornici de cunoaştere, creativi, cu capacitatea de a lucra în echipă. În acest sens, Asociaţia SuperTeach a lansat campania prin care mediul de business (companii mari sau mici, antreprenori) sunt invitaţi să redirecţioneze până la 20% din impozitul pe profit către Asociaţia SuperTeach pentru creşterea calităţii şcolii româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.