Secţiile de votare din comuna Verneşti, judeţul Buzău, se vor închide la ora 21.00, chiar dacă votul a fost suspendat patru ore din cauza unor buletine de vot tipărite greşit, a anunţat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Iulian Ivan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La Verneşti, votul s-a reluat de la ora 11.10, nu este necesară prelungirea programului”, a spus Iulian Ivan. 

Votul în comuna buzoiană Verneşti a fost suspendat la puţin timp după deschiderea urnelor, în condiţiile în care buletinele de vot pentru primar şi cele pentru consilieri locali au fost tipărite greşit. Astfel, pe buletinele de vot pentru primar pe prima pagină apăreau numele candidaţilor la Primărie, însă pe a doua filă erau candidaţii la Consiliul Local.

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a declarat, pentru News.ro, că procesul electoral în localitatea Verneşti a fost reluat la ora 11.00, după ce o parte din buletinele de vot au fost retipărite.

George Sava preciza că o decizie privind prelungirea votului în localitatea Verneşti va putea fi luată de Biroul Electoral Central.

După reluarea votului, la secţiile de votare erau cozi la care aşteptau câteva zeci de persoane.

Conducerea PNL Buzău a solicitat demiterea prefectului George Sava, pe motiv că au fost înregistrate mai multe nereguli în procesul electoral din judeţ, dar şi din cauza problemelor apărute în comuna Verneşti.

”Conform art. 89 din Legea 115, suspendarea procesului electoral nu poate depăşi o oră, iar cumulat nu se pot depăşi două ore într-o zi de votare. Consider că se încalcă flagrant legea prin suspendarea procesului de votare până la ora 11.00 în localitatea Verneşti. Solicit ministrului Petre Tobă demiterea de urgenţă a prefectului de Buzău”, a declarat liderul PNL Buzău, Ovidiu Anghel.

Şi preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a transmis un comunicat în care arată că, dacă problema de la Verneşti se va dovedi o problemă de natură organizatorică, atunci prefectul Sava trebuie să îşi dea demisia. 

La rândul său, prefectul Sava a declarat pentru News.ro că decizia continuării votului în localitatea Verneşti după tipărirea buletinelor a fost luată de BEC, după ce a fost informat despre situaţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.