Bazinul olimpic de înot din Foşcani îşi suspendă activitatea, timp de o lună, a anunţat, marţi Consiliul Judeţean Vrancea, precizând că există ”o problemă tehnică”. În replică, PSD Vrancea reclamă managementul defectuos şi ”angajările pe cumetrie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea bazinului de înot va fi suspendată, începând de miercuri până în prima zi a lunii septembrie.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vrancea, activitatea cu publicul la bazin va fi suspendată din cauza unei probleme tehnice. Pe de altă parte, în această perioadă în care obiectivul nu va mai primi vizitatori, se vor efectua operaţiuni de mentenanţă şi verificare a echipamentelor din dotarea bazinului, precum şi lucrări de întreţinere şi igienizare.

Pe de altă parte, PSD Vrancea susţine, într-un comunicat de presă, că bazinul de înot din Focşani se va închide pentru că "s-au stricat aspiratoarele bazinului şi apa a căpătat o culoare verde".

"Angajările pe cumetrie din PNL Vrancea au început să producă rezultate. Rele, dar totuşi rezultate. Consiliul Judeţean Vrancea anunţă cu regret suspendarea activităţii la bazinul de înot din cauza unor probleme tehnice. Vă spunem noi ce s-a întâmplat de fapt. S-au stricat aspiratoarele bazinului şi apa a căpătat o culoare verde. Doamna manager, cu «experienţă în domeniul sanitar», a dispus imediat închiderea bazinului. De ce nu a dispus imediat şi repararea aspiratoarelor ca să prevină acest eveniment neplăcut. Este vacanţa de vară şi toţi copii care frecventează cursurile de înot la bazinul Consiliului Judeţean aveau mai mult timp să meargă la cursuri. Dar, s-a închis bazinul...Domnule preşedinte al CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, concetăţeana dumneavoastră, cumnată de vestit PNL-ist, promovată direct manager al bazinului de înot, poate rezolva o astfel de situaţie? Sau are competenţe manageriale doar în CV?", transmite PSD.

În acelaşi comunicat, social-democraţii fac apel la autorităţile judeţene să urgenteze remedierea avariei astfel încât copii, beneficiarii direcţi ai acestei importante investiţii, să nu sufere şi să poată continua activităţile la bazin.

Bazinul de la Focşani a fost inaugurat în luna martie a anului 2018, în prezenţa lui Liviu Dragnea care era preşedinte al PSD la acel moment, dar şi a fostului preşedinte al CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Bazinul olimpic de înot din Focşani este unul dintre cele mai mari bazine olimpice de înot din ţară şi al treilea din ţară, omologat de Federaţia Internaţională de Polo. Lucrările la bazinul de la Focşani au început în decembrie 2015, iar valoarea lor se ridică la 35 de milioane de lei.

Baza Sportivă constă într-un bazin competiţional cu o suprafaţă de 832 de metri pătraţi şi o adâncime de 2,3 metri, dar şi un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi şi o adâncime variabil, cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri. De asemenea, Baza Sportivă realizată în Cartierul Sud mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare, cabine de duş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.