Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a anunţat că persoanele refugiate din Ucraina pot participa la Catedrala Mitropolitană din Iaşi la Slujba de Înviere oficiată în limba slavonă bisericească, aşa cum se slujeşte în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În noaptea de Înviere, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, persoanele refugiate din Ucraina se vor putea bucura de momente de mângâiere duhovnicească prin posibilitatea de a participa la Slujba de Înviere oficiată în limba slavonă bisericească, aşa cum se slujeşte în Ucraina. Astfel, conform rânduielii, după ce vom primi la miezul nopţii lumina sfântă de la Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, credincioşii ucraineni vor putea participa apoi în incinta Ansamblului Mitropolitan la Slujba de Înviere oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe” - vechea Catedrală Mitropolitană, unde vor sluji părintele Dumitru Popescu, etnic român din Ucraina, şi părintele Vladislav Nedelcu, vorbitor de limbă slavonă şi slujitor la Biserica Talpalari din Iaşi”, a anunţat Vasile Bănescu.
 
El a adăugat că „după slujbă, aceştia se vor putea bucura de ospitalitatea românească, conform tradiţiei pascale”.
 
„Dealtfel, în toate cele trei puncte vamale de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor (vămile Sculeni, Stânca Costeşti şi Rădăuţi Prut), unde se asigură în continuare permanenţa în vederea sprijinirii persoanelor refugiate din Ucraina, în perioada pascală vor fi oferite, pe lângă cele de strictă necesitate, şi produse tradiţionale”, a completat Bănescu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.