Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Băcău au dispus, vineri, reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, unul pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, iar cel de al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Cei doi au fost prinşi în flagrant, air la parcheziţia domiciliară au fost identificate şi ridicate cantităţile de 3,32 kilograme rezină de canabis formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic şi 0,850 kilograme canabis (inflorescenţe şi tulpini). Aceştia au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În sarcina primului inculpat s-a reţinut că în perioada 14.10.2023 – 20.10.2023 a deţinut pentru consum propriu şi în scop de comercializare cantitatea de 3,41 kilograme  rezină de canabis, sub formă de fragmente de substanţă solidă (plăci) şi fragmente de plăci, precum şi 0,85 kilograme fragmente de plante de canabis (inflorescenţe şi tulpini). La data de 20.10.2023 i-a dat celui de al doilea inculpat cantitatea de 93.5 grame rezină de canabis,  pentru comercializare,  moment a fost realizată prinderea acestora în flagrant. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa  primului inculpat, au fost identificate şi ridicate  cantităţile de 3,32 kilograme rezină de canabis (formată din 35 de plăci cu masa de circa 100 grame fiecare, ambalate în folii din material plastic) şi 0,850 kilograme canabis (inflorescenţe şi tulpini)”, arată comunicatul de presă al DIICOT.

În cursul zilei de sâmbătă, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie”, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.