Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi monitorizează situaţia copiilor din Argeş, internaţi la Piteşti şi Cîmpulung, dar şi din Capitală, cu simptome de infecţii digestive, după ce unul dintre ei, infectat cu E.coli, a murit la începutul lunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Poporului informează, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi monitorizează situaţia apărută în judeţul Argeş, unde mai mulţi bebeluşi şi copii mici au fost internaţi cu sindrom hemolitic uremic.

De această situaţie se ocupă Biroul Teritorial Piteşti, sub coordonarea adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Ionel Oprea.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului este urmarea informaţiilor apărute în mass-media, începând cu data de 10 februarie 2016.

Din 29 ianuarie până în seara zilei de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” şi Institutul ”Matei Balş” 15 copii din Argeş cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care unul mai mic de un an a murit în 4 februarie, la spitalul de copii. Acesta a fost singurul diagnosticat cu bacteria E coli.

Dintre cei 14 copii internaţi în prezent în Capitală, toţi mai mici de trei ani şi jumătate, cinci au fost până acum diagnosticaţi cu rotavirus, trei fiind la Spitalul ”Marie Curie” şi doi la ”Matei Balş”.

Alţi 13 copii din localităţi din judeţul Argeş au fost internaţi, miercuri, în spitale din Piteşti şi Câmpulung, cu simptome digestive, însă în niciunul dintre cazuri nu a fost confirmat diagnosticul de boală diareică acută.

Directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, joi, pentru News.ro, că nouă copii au fost internaţi la Piteşti - cinci la Spitalul de Pediatrie şi patru la Spitalul de Boli Infecţioase - iar alţi patru se află la spitalul din Câmpulung.

Potrivit DSP Argeş, copiii internaţi cu sindrom hemolitic-uremic sunt din localităţile Piteşti, Câmpulung, Topoloveni, Ţiţeşti, Negraşi, Ştefăneşti, Mărăcineni şi Poiana Lacului.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, prin instituţiile din subordine, face verificări inclusiv la domiciliile copiilor pentru a determina cauza infecţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.