Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că, în opinia sa, libertatea de mişcare ar fi "profund afectată" prin impunerea unei taxe pentru autoturismele înmatriculate în alte judeţe care vor să intre în Bucureşti, arătând că nu crede că o astfel de prevedere "ar rezista la testul unei instanţe de judecată".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu i-aş sfătui pe cei care vor să facă treaba asta să se gândească bine la ce înseamnă discriminare. Pentru că eu sunt prima care spun da, ce bine ar fi să ave zone în Bucureşti în care... Uite, toată lumea de exemplu să plătească dacă vrem să... Dar toată lumea. Dar a discrimina pe bază de judeţul în care e înmatriculată o maşină, îmi pare că ar afecta profund libertatea de mişcare şi nu cred că aşa ceva, chiar dacă ar fi adoptat în cele din urmă, nu cred că în formula aceasta ar rezista la testul unei instanţe de judecată", a spus Renate Weber, miercuri, într-o conferinţă de presă.
 
Avocatul Poporului a spus, întrebat fiind ce măsuri ar putea lua în acest caz, că "depinde prin ce anume" se adoptă o astfel de prevedere, pentru că limitele instituţiei "sunt clare".
 
Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, în 14 august, un proiect prin care, din ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.