Avocatul care a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) prin care satul prahovean Gornet a fost băgat în carantină cere majorarea sumei solicitate ca daune morale şi daune interese de la 500.000 de euro la patru milioane de euro. El acuză „băşcălia şi mizeria” făcute de DSU la adresa localnicilor din Gornet prin emiterea ordinului de carantinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Dumitru, avocatul care reprezintă comuna Gornet în instanţă şi care a atacat în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, ordinul de introducere în carantină a satului Gornet, a anunţat, joi, că va cere majorarea sumei solicitate ca daune interese în procesul deschis împotriva Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Având în vedere băşcălia şi mizeria făcute de DSU prin dr. Raed Arafat locuitorilor comunei Gornet, jud. Prahova am solicitat despăgubiri în cuantum de 4 (patru) milioane de euro. În conformitate cu prevederile art. 3 (6) din Ordinul nr. 1309 din 21.07.2020 al Ministerului Sănătăţii îi solicităm şefului DSU emiterea imediată a ordinului de ridicare a carantinei în comuna Gornet jud Prahova”, anunţă avocatul Bogdan Dumitru, într-un comunicat dat publicităţii joi după-amiază.

Potrivit acestuia, hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a stat la baza ordinului de carantinare a satului Gornet, ordin dat săptămâna trecută, ar fi nelegală pe motiv că „nu are legătură cu instituirea stării de carantină în comuna Gornet, ci se referă la măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

Dosarul în care avocatul şi unitatea administrativ-teritorială Gornet atacă ordinul de introducere în carantină a satului Gornet, care are aproximativ 2.300 de locuitori şi unde au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus în două săptămâni, conform autorităţilor judeţene, se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar până în prezent instanţa nu a stabilit un termen de judecată.

Satul Gornet a intrat în carantină miercuri, 22 iulie, măsura fiind valabilă 14 zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.