O avarie majoră s-a produs, duminică seară, la conducta principala care asigură 70 la sută din necesarul de apă în municipiul Sibiu, oraşul Ocna Sibiului şi şase dintre cele mai mari comune din judeţul Sibiu. Locuitorii sunt sfătuiţi să-şi facă rezerve de apă, întrucât sunt posibile scăderi însemnate ale presiunii şi chiar sistarea totală a furnizării, până la remedierea defecţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică seară, de către reprezentanţii societăţii care asigură furnizarea apei în judeţul Sibiu, SC Apă Canal, una din cele două magistrale ce alimentează cu apă brută Uzina "Dumbrava" Sibiu din Barajul Gură Râului a cedat, astfel încât, la ora transmiterii acestei ştiri, staţia de tratare procesează o cantitate scăzută de apă.

”Aducţiunea aparţine Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu şi asigura 70 la sută din necesarul de apă al uzinei. Au fost mobilizate echipe de intervenţie în vederea repunerii în funcţiune a acestei importante magistrale de apă, Apă Canal Sibiu asigurând suport tehnic şi ţinând în permanentă legătură cu furnizorul de apă brută”, ase arată în comunicat.

Potrivit documentului, Uzina de tratare apă "Dumbrava" mai este alimentată de o aducţiune DN 600 din Barajul de la Gura Râului şi o alta din sursa Sadu, fapt ce va permite funcţionarea staţiei la o capacitate scăzută.

SC Apă Canal  Sibiu precizează că, în funcţie de durata intervenţiei, dar şi de consumul de apă din reţea sunt posibile scăderi semnificative de presiune sau chiar lipsa apei în unele zone din localităţile alimentate cu apă potabilă din Uzina "Dumbrava": municipiul Sibiu, oraşul Ocna Sibiului, comunele Selimbar (cu satele aparţinătoare), Cristian, Sura Mare, Sura Mică, Loamneş şi Păuca.

Furnizorul solicită consumatorilor să utilizeze apă cu economie şi să-şi facă rezerve pentru gospodărie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.