Echipele de intervenţie au început evacuarea persoanelor rămase izolate la cabana Capra din Munţii Făgăraş. Este vorba despre 50 de turişti şi 10 angajaţi ai cabanei. Autorităţile anunţă că avalanşa care a lovit cabana are o lungime de doi kilometri, de la locul în care valul de zăpadă s-a rupt până la clădire şi parcare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Avalanşă în Munţii Făgăraş - Arafat: Dacă drumul era închis, turiştii de la cabana Capra nu şi-au pus doar viaţa lor în pericol, ci şi pe cea a salvatorilor

UPDATE - Un prim grup de turişti dintre cei aflaţi în cabana Capra atunci când aceasta a fost lovită de o avalanşă a fost coborât în siguranţă de pe munte, anunţă prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. Este vorba despre 17 persoane, dintre care trei copii care au coborât, însoţiţi de către echipele de salvare, până la kilometrul 104 al Transfăgărăşanului, până unde pot urca autovehiculele. Unii dintre ei au fost aşteptaţi de rude şi au plecat spre casă, alţii au fost preluaţi cu un autocar. 

Prefectul precizează că echipele ajunse la faţa locului au constatat că în cabană erau 57 şi nu 50 de turişti, aşa cum se anunţase iniţial.
Un al doilea grup de persoane, format din 40 de turişti şi un angajat al cabanei, este pe drum, la ora transmiterii acestei ştiri. Paisprezece dintre cei cincisprezece oameni care fac parte din personalul cabanei au ales să rămână în unitatea de cazare, a menţionat Radu Perianu.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Anunţul privind demararea acţiunii de coborâre a persoanelor izolate în cabana Capra în urma avalanşei produse sâmbătă seară a fost făcut de către prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. 
În cabană se aflau, la momentul avalanşei, 60 de persoane: 50 de turişti din Bucureşti, Timiş şi Argeş şi zece membri ai personalului.
 
 
La acţiunea de evacuare participă 18 militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 6 militari veniţi de la Inspectoratele  Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea, 6 salvatori montani, 10 poliţişti şi 3 jandarmi montani. 
„Avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Aceasta este distanţa din punctul din care se presupune că a pornit şi până unde s-a oprit. Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte 7 avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, a precizat prefectul Radu Perianu. 
 
 
Drumul către cabana Capra, Transfăgărăşan, este închis atât la intrarea dintre judeţul Argeş, cât şi dinspre Sibiu, fiind montate panouri dar şi barieră pe care şoferii obişnuiesc să o ridice pentru a intra cu maşinile către locurile de cazare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.