Garda de Mediu anunţă, vineri, că autorizaţia de mediu a staţiei de sortare din Sectorul 3, reclamată pentru disconfort olfactiv, a fost suspendată de instanţă. De asemenea, firma a fost amendată cu 160.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorizaţia de mediu a staţiei de sortare din Sectorul 3 deţinută de SD3 SALUBRITATE SI DESZAPEZIRE S3 S.R.L., reclamată pentru disconfort olfactiv, a fost suspendată de instanţă. Firma a fost amendată de Garda Naţională de Mediu cu 160.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în urma controlului comisarilor, din luna decembrie şi pentru lipsa actelor de reglementare prevăzute de lege”, a transmis, vineri, Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că, potrivit Notei de constatare încheiate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), în urma controlului efectuat la sediul staţiei de sortare, din Sectorul 3, societatea a fost somată să respecte, începând cu 5.04.2022, Sentinţa Civilă a Tribunalului Bucureşti nr. 6294/25.10.2021, prin care s-a suspendat executarea Autorizaţiei de Mediu nr. 340/2020 şi Hotărârea definitivă a Curţii de Apel nr.437/2022 din data de 17.02.2022, prin care a fost respinsă excepţia nulităţii recursului şi prin care a fost respins recursul ca nefondat.  

”Prin urmare, de la aceeaşi dată se interzice desfăşurarea oricăror activităţi de colectare deşeuri nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile sortate şi comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, pe amplasament, până la obţinerea actelor de reglementare”, a mai transmis instituţia.  

Comisarul general al GNM, Marioara Artemis Gătej, a afirmat că amplasamentul trebuie salubrizat şi ecologizat, cu respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, până cel târziu la 5 mai 2022, în caz contrar societatea riscând noi sancţiuni.  

”După ultimul control, din luna decembrie, au mai avut un termen să facă acest lucru, până la 31.01.2022, dar nici acum amplasamentul nu era ecologizat, fiind în continuare plin cu deşeuri voluminoase, stradale, menajere, vegetale, provenite din construcţii sau rezultate de la staţia de sortare şi depozitate pe platforma betonată şi pe sol, în aer liber. Pe amplasament se desfăşura activitate de colectare deşeuri nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile sortate şi comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor”, a declarat Marioara Artemis Gătej.  

Potrivit oficialilor GNM, controlul a fost efectuat pentru verificarea măsurilor impuse în Nota de Constatare nr. 781/20.12.2021, precum şi ca urmare a numărului mare de sesizări înregistrate la Comisariatul Municipiului Bucuresti al GNM, prin care a fost reclamat disconfortul olfactiv resimţit de cetăţenii care locuiesc în proximitatea amplasamentului, generat de SD3 SALUBRITATE SI DESZAPEZIRE S3 S.R.L., care îşi desfăşoară activitatea pe amplasamentul situat în Sector 3.  

Potrivit Notei de constatare, staţia de sortare îşi desfăşura activitatea cu uşile halei deschise, iar în spatele construcţiei, deşi sistemul de ventilaţie funcţiona, se resimţea olfactiv un disconfort pregnant generat de deşeurile aflate în diverse faze de fermentare. Nu s-au constatat scurgeri de levigat pe platforma exterioară a halei, ci doar în interiorul construcţiei. 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.