Autorităţile din Galaţi vor să construiască un spital nou, ridicat de la zero, investiţia fiind estimată la 100 de milioane de euro. Clădirea va avea nouă etaje şi o suprafaţă totală de peste 31.000 de metri pătraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşdintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat că au fost demarate studiile de fezabilitate, expertizele tehnice şi studiile de teren pentru a construi o unitate medicală nouă în curtea actualului Spitalul Judeţean.

"Vrem să construim de la zero un spital nou la Galaţi, în cadrul unei investiţii de peste 100 de milioane de euro. Clădirea va avea nouă etaje şi o suprafaţă totală de peste 31.000 de mp. În noul spital, care va fi dotat cu echipamente medicale performante, vor funcţiona blocul operator, terapia intensivă (75 de paturi), chirurgia toracică, neurochirurgia, chirurgia vasculară, compartimentul arşi, oncologia şi neurologia. Astfel, va creşte semnificativ numărul de paturi de la terapie intensivă şi vor fi amenajate cel puţin 25 de săli de operaţie, cu 50% mai mult faţă de cele existente în prezent", a anunţat Costel Fotea.

Autorităţile judeţene vor să atragă fonduri de la Comisia Europeană pentru a realiza acest proiect.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.