Autorităţile din Buzău analizează, luni, varianta închiderii tututor unităţilor de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, din localităţile care au o rată de îmbolnăvire de peste 7. 5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Inclusiv municipiul Buzău se află într-o asemenea situaţie, având o rată de infectare de peste 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza supraaglomerării spitalelor din judeţul Buzău, în ultimele zile, fiind sute de infectări cu coronavirus, inclusiv în rândul copiilor, autorităţile judeţene analizează, luni, varianta ca toate unităţile de învăţământ din localităţile cu rată de îmbolnăvire de peste 7. 5 să treacă în online.

Conform raportărilor de luni,  rate de îmbolnăvire de peste 7. 5 sunt în 16 de localităţi din judeţul Buzău: Ulmeni, Cernăteşti, Stâlpu, Măgura, Glodeanu Siliştea, Mihăileşti, Poşta Câlnău, Vintilă Vodă şi Mărăcineni, unde  ar urma să se închidă şcolile dacă propunerea DSP va fi aprobată. Aceeaşi măsură ar urma să se aplice în localităţile  Blăjani, Verneşti, Unguriu, Săpoca, în municipiul Buzău unde rata de infectare de 10. 72, în Brădeanu şi Ruşeţu.

La Ruşeţu e cea mai mare  rată de  îmbolnăvire in acest moment, 16, 26 cazuri la mia de locuitori, cu 57 de infectări in ultimele 14 zile. Aici, deja conducerea Liceului Tehnologic a cerut încă de săptămână trecută trecerea şcolii în online, din cauza incidenţei crescute, dar şi pentru că la şcoală veneau mulţi copii cu semne de infecţie respiratorie, fără ca părinţii să vrea să-I testeze la coronavirus.

Judeţul Buzău înregistrează luni 365 de cazuri noi de Covid, 3 reinfectări, dar şi 9 decese, inclusiv la persoane fără boli associate

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.