Debitul Dunării la intrarea în ţară este de 3.000 de metri cubi pe secundă, cu mult sub media multianuală specifică lunii iulie, tendinţa fiind de scădere în continuare, astfel că Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a început lucrări de dragaj în diferite zone de pe cursul fluviului pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, a declarat, marţi, că debitul Dunării, la Baziaş, la intrarea în ţară, este de 3.000 de metri cubi pe secundă, în condiţiile în care debitul multianual specific lunii iulie este de 5.350 de metri cubi pe secundă. În plus, el afirmă că în continuare tendinţa debitului Dunării este în scădere, fiind prognozate valori de circa 2.800 de metri cubi pe secundă.

Din cauza debitului scăzut al fluviului, AFDJ Galaţi a început lucrări de dragaj în diferite zone ale Dunării, fiind emis în acest sens şi un aviz către navigatori.

"Se aduce la cunoştinţa navigatorilor că, începând cu data de 11.07.2017, pe Dunărea Fluvială, între kilometrul 304 şi kilometrul 310, lucrează complexul de dragaj «FILEŞTI 3» cu salandele SIRET 2 Şi SIRET 3, pentru asigurarea condiţiilor de navigaţie recomandate de Comisia Dunării. Se interzice: întâlnirea, depăşirea sau navigaţia la aceeaşi înălţime; producerea de valuri sau efecte de sucţiune; târârea ancorelor, lanţurilor sau parâmelor", se arată în avizul emis de AFDJ Galaţi.

Directorul AFDJ Galaţi a precizat că se acţionează pentru dragaj în amonte şi în aval de Cernavodă, existând zone unde apa are o adâncime de doi metri, fiind necesară asigurarea unei adâncimi de 2,5 metri, operaţiuni de dragaj fiind executate şi la Cochirleni. În continuare, lucrări de dragaj se vor desfăşura şi în aval de Corabia, între kilometrii 610 – 612. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.