Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, la expirarea termenului, peste 43.000 de alegători români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro. Cei mai mulţi dintre aceştia, 39.239, au ales votul prin corespondenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Precizăm că românii din străinătate au avut la dispoziţie peste 5 luni pentru a se preînregistra pe acest portal, perioada de înscriere începând la data de 1 aprilie 2020, până la data de 22 octombrie 2020”, a transmis, vineri, AEP.

Cei mai mulţi cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă, respectiv 39.239, iar 3.939 au ales votul la secţia de votare.

Alegerile parlamentare sunt programate în 6 decembrie.

Autorităţile au avertizat, înrepetaterânduri, că este posibil ca unele state să nu permită organizarea de secţii de votare şi derularea scrutinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.