Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau tranzitează Republica Centrafricană că Ministerul Sănătăţii Publice local a declarat epidemie de holeră pe teritoriul ţării, ca urmare a înregistrării unui număr de 19 cazuri de holeră (din care unul în capitala Bangui), precum şi decesului a 10 persoane, în urma îmbolnăvirii cu acest virus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, în Republica Centraficană au fost dispuse măsuri de intervenţie specifice imediate, iar populaţiei i s-a cerut să respecte reguli stricte de igienă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet dedicate: https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori/286-informatii-despre-holera, https://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs107/en/,https://www.who.int/ihr/9789241596664/en/,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.