Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia că la sfârşitul săptămânii viitoare va avea loc o grevă general a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, greva va avea loc în perioada 25-26 iulie, iar cetăţenii români care se confruntă cu situaţii dificile sau urgente au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Portugalia: +351. 927.411.628.

De asemenea, ei pot cere asistenţă consulară la numere de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză, www.facebook.com/Ambasada_Lisabona şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, disponibilă gratuit în App Store şi Google Play.

Ryanair a anunţat că a anulat 600 de zboruri programate pentru săptămâna viitoare din cauza grevei echipajelor de zbor din Belgia, Portugalia şi Spania, iar peste 50.000 de vor fi afectaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.