Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească Franţa că METEO FRANCE a publicat o avertizare meteorologică de cod roşu privind trecerea ciclonului ”Belal" în Insula Réunion din Oceanul Indian, teritoriu francez de peste mări, până în dimineaţa zilei de marţi, 16 ianuarie 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 15 ianuarie 2024, la ora locală 6:00, a fost prevăzută o avertizare meteorologică de cod violet de ciclon (cel mai înalt nivel de alertă). Prefectul departamentului face apel la întreaga populaţie să se pregătească pentru izolare şi să respecte măsurile şi instrucţiunile comunicate de autorităţi”, a transmis MAE.

Cetăţenii români se pot informa despre evoluţia situaţiei din zonă şi despre măsurile care se impun în astfel de situaţii pe site-ul Prefecturii insulei Réunion: https://www.reunion.gouv.fr/Actualites/Urgences/Cyclone-Belal-declenchement-de-l-alerte-rouge-confinement-integral.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de urgenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.ro,  https://cgparis.mae.ro/https://lyon.mae.rohttps://marsilia.mae.rohttps://strasbourg.mae.ro,  www.mae.ro, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.