Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Norvegia, unde perioada de efectuare a controalelor la frontiere s-a prelungit, până la 1 iunie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Norvegiei că, în contextul situaţiei actuale generate de pandemia de COVID-19, autorităţile norvegiene au decis extinderea controlului la frontiere până la data de 1 iunie 2021. MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Norvegiei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională) şi să respecte recomandările şi măsurile privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://oslo.mae.ro/, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Săptămâna trecută, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie vizând Suedia, unde autorităţile au decis prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 11 mai 2021.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.