ASPA anunţă, marţi seară, că se deplasează la toate solicitările, dar nu de fiecare dată echiopele reuşesc să prindă toţi câinii, aşa că anumite zone sunt monitorizate constant. Una dintre acestea este cartierul Brancuşi din Sectorul 6, unde câinii au zone întinse de teren viran neîmprejmuit unde pot să fugă şi să se ascundă. Anul acesta au fost preluaţi 6 câini adulţi şi 9 pui din zona respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipajele de capturare ASPA intervin la toate solicitările pe care le primim. Şi fiindcă nu toate intervenţiile se soldează cu capturări sau cu capturarea tuturor câinilor care sunt menţionaţi în sesizări, colegii noştri revin periodic până la rezolvarea problemelor semnalate. Una dintre zonele pe care echipajele noastre le monitorizează constant este cartierului Brancuşi din sectorul 6. Aici, câinii aflaţi în libertate au zone întinse de teren viran neîmprejmuit unde pot să fugă şi să se ascundă. Numai anul acesta au fost preluaţi din această zonă 6 câini adulţi şi 9 pui”, a transmis, marţi seară, ASPA.

Sursa citată a precizat că la acţiunea de săptămâna trecută a participat un medic veterinar şi poliţişti de la Poliţia Locală Sector 6.

”Au fost identificaţi 3 câini fără deţinător şi au fost capturaţi 2 dintre ei. De asemenea, în timpul intervenţiei au fost identificaţi şi 3 câini de talie mare, cu deţinător, lăsaţi liberi din curtea unei case, motiv pentru care poliţiştii locali au procedat la identificarea şi sancţionarea proprietarului”, a mai transmis ASPA.

Instituţia a precizat că, pentru rezolvarea problemei câinilor fără deţinător din acest cartier, sau alte cartiere amplasate la marginea Capitalei, ”este necesară identificarea şi sancţionare celor care abandonează câini, precum şi sterilizarea şi microciparea câinilor cu deţinător care locuiesc în apropiere”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.